Erkende ondernemingen voor autokeuring en examens voor het rijbewijs, uw veiligheid onze zorg
UPDATE CORONA - EXAMENCENTRA - OVERGANGSMAATREGELENExamencentra: GEEN examens in de periode van maandag 16 maart 2020 tot nader bericht.

Naar aanleiding van de noodmaatregelen ten gevolge van de coronacrisis, worden de theorie-en praktijkexamens tijdelijk opgeschort vanaf maandag 16 maart 2020 tot nader bericht.

Wanneer ten gevolge van deze opschorting, de verplichtingen met dwingende termijnen niet kunnen worden nageleefd (bv. omwille van het vervallen van de geldigheid van het voorlopig rijbewijs), wordt aan de betrokkene een uitstel verleend.

Volgende maatregelen zullen van toepassing zijn:

  1. Wanneer de geldigheid van je theorie-examen vervallen is tijdens de opschortingsperiode, mag je toch nog het praktijkexamen afleggen tot 4 maanden na de opschortingsperiode, zonder eerst opnieuw te moeten slagen voor het theorie-examen.
  2. Wanneer de geldigheid van je voorlopig rijbewijs vervallen is tijdens de opschortingsperiode, mag je toch nog het praktijkexamen afleggen tot 4 maanden na de opschortingsperiode, zonder verplichte lessen te moeten volgen bij een erkende rijschool.
  3. Wanneer de geldigheid van je gevolgde lessen bij een erkende rijschool vervallen is tijdens de opschortingsperiode, wordt de geldigheid van deze lessen verlengd tot 4 maanden na de opschortingsperiode.
  4. Wanneer de geldigheid van je geslaagd examen op privéterrein vervallen is tijdens de opschortingsperiode, wordt de geldigheid van dit examen verlengd tot 4 maanden na de opschortingsperiode.
  5. Wanneer je al een afspraak had voor een examen en deze werd geannuleerd omwille van de opschorting, moet je voor deze afspraak geen retributiebijslag betalen.

OPGELET: de opschortingsperiode is momenteel nog niet gekend:

Momenteel kunnen bijgevolg geen afspraken gemaakt of verplaatst worden. Het online afsprakensysteem wordt opnieuw opengesteld zodra er meer duidelijkheid is.

Heeft u bijkomende vragen over uw rijbewijsexamen tijdens - of na deze periode van noodmaatregelen, stuur ons een mail aan

examencentrum.corona@autoveiligheid.be
(Vermeld steeds uw naam en telefoonnummer.)

Met dank voor uw begrip en medewerking.